Aktie
Runda stängd

Nopeuttaa lääkekehitystä ja vähentää eläinkokeita

Xemet kehittää maailmanluokan tietokonesimulaatiopalveluita ja -ohjelmistoja lääke-, ihonhoito- ja kosmetiikka-alan yrityksille. Xemet vähentää merkittävästi kokeellisen tutkimuksen, ml. eläi

Vår affärs- och marknadssituation

"Seuraavan muutaman vuoden aikana jopa 15% lääkkeiden kehityskuluista käytetään mallintamiseen ja simulaatioon, tavoitteena säästää aikaa ja kustannuksia."

Xemetin simulointipalvelut ja -ohjelmistot vähentävät merkittävästi hitaan ja kalliin kokeellisen tutkimuksen, ml. eläinkokeiden, tarvetta lääkekehityksessä.

Viiden prosentin osuus pelkästään lääkeyhtiöiden mallinnus- ja simulaatiomarkkinoista toisi Xemetille 500 miljoonan euron vuosiliikevaihdon. Markkinapotentiaalia kasvattaa myös ihonhoito- ja kosmetiikkateollisuuden tarve vähentää eläinkokeita.

Xemetin tavoite on saavuttaa 50 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2022 mennessä.

Vårt team

Vårt team

Tekniikan tohtori Tomi Heiskanen, Xemet Oyn perustaja ja toimitusjohtaja, on erikoistunut monimutkaisten systeemien matemaattiseen mallitukseen ja simulointiin.

Hän on toiminut yli 15 vuotta yksityisyrittäjänä, jona aikana kehittänyt ja myynyt onnistuneesti high-tech-alan yhtiön vuosina 1995-2007.