Equity
Round is closed

Epooq - avain muistoihin.

Entäpä jos Sinun elämänkokemuksesi olisi osa historiankirjoitusta? Nyt voi olla! Taltioi muistosi ja tarinasi. Netissä. Omaäänisesti. Yhteisöllisesti. Ilmaiseksi tai yksityisesti.

Our story

[in English here]

Oppifi Oy:n tarina alkoi lokakuussa 2007. Idea oli muhinut jo jonkin aikaa. Isovanhempien sukupolvelle piti tehdä palvelu. Elämänkokemuksen taltiointi ja jakaminen tarinoina ja muistoina täytyi mahdollistaa kaikille halukkaille. Palvelussa kannatti hyödyntää digitaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia: tietokoneita ja nettiä, sekä myöhemmin puhelimia ja tabletteja.

Alkuperäinen osakastiimi konseptoi palvelun. Varmistimme suunnan käyttäjäpaneeleissa. Tarve tällaiselle palvelulle oli ilmeinen. Tekeminen alkoi. Tuli 2008 ja finanssikriisi. Rahoituksen saaminen vaikeutui. Jatkoimme silti sisukkaasti eteenpäin. Epooq (nyt käytössä oleva www.epooq.net) julkaistiin joulukuussa 2009.

Vuonna 2011 saimme mukavan tiedon. Epooq oli valittu maailman parhaaksi e-osallistamisen ICT-palveluksi World Summit Award –kilpailussa. Kiitos siitä Kasvuvalmennuksen Kaisalle ja kaikille, jotka auttoivat! Ensimmäiset asiakkaat oli jo saatu. Verkosto Suomessa ja vähän kansainvälisestikin oli rakennettu ja kasvamassa. Näiden avulla piti tehdä parempaa. Piti pystyä ylittämään houkuttelevuuden, innostavuuden ja helppokäyttöisyyden kynnys.

Meille oli monin eri tavoin kerrottu, että idea on hyvä. Toteutus sen sijaan ei ollut vielä riittävän hyvä. Myös tämän tiesimme, tuskallisen hyvin. Piti siis pitää kiinni alkuperäisestä ideasta ja tehdä uusi toteutus palvelusta. Näin on nyt tehty. Vieressä on video, missä uusi Epooq 2.0 esitellään. Tämän tuotteistamiseen ja markkinoille viemiseen tarvitsemme rahoitusta!

 

Parhain terveisin, Ilkka Tiainen, perustaja * toimitusjohtaja

Our business & market situation

[in English here]

Epooq on muistelu- ja elämäntarinapalvelu, mikä on suunnattu erityisesti isovanhempien sukupolvelle (yli kuusikymppiset, seniorit, eläkeläiset). Miksi? Jotta ukkien ja mummien elämäntarina tulisi taltioiduksi ja kuulluksi. Kuusikymppisillä ja vanhemmilla on elämänkokemusta. Epooq on heille!

Ytimessä on nettipalvelu (www.epooq.net). Se mahdollistaa omaäänisen kerronnan (video, audio, kuva ja teksti). Siinä kertoja itse päättää kenelle haluaa muistonsa jakaa (Epooq-yhteisöt). Se innostaa muistelemaan ja muistuttaa asioista, joiden luuli jo unohtuneen (muistiavaimet, ankkuritapahtumat, toisten kertomat tarinat). Siinä pienistä muistoista koostuu 3D-aikajanalle kokonainen elämäntarina. Itse omalla tietokoneella [tai tabletilla] käytettävää nettipalvelua täydentää haastattelupalvelu sekä muistelupiiri.

Palvelulla on välinearvo. Välitettävässä elämänkokemuksessa itsessään – muistoissa ja tarinoissa – on sisällöllinen arvo. Toisille se on mukava tietää. Joillekin mittaamattoman arvokas asia.

Epooq on hyvinvointipalvelu ja liiketoimintaa. Liiketoiminta on käynnistetty yritys- ja yhteisömyynnillä. Yritys- ja yhteisöasiakkaita on nyt 9. Epooqia voi hyödyntää muistelu- ja tarinoidenkeruuhankkeissa, yritysten hiljaisen tiedon taltioinnissa, ikäihmisten palvelutalojen muistelupiireissä virikepalveluna sekä kuluttajapalveluna. Suurin osa yli kymmenestä tuhannesta (yli 70 maassa) Epooqia hyödyntäneestä on käyttänyt palvelun ilmaista julkista osaa.

Katso Oppifin liiketoiminnan kuvauksen sivut 1-11 ja 18-26 täältä

Our team

Our team

Oppifi Oy on yritys, mikä tuottaa Epooq-palvelua. Osakastiimi teki liiketoiminnan perustustyön. Teemu Ruohonen vastasi sisällön suunnittelusta. Jan Stenberg vastasi teknologiasta. Risto Kettunen vastasi taloudesta. Nyt Teemu, Jan ja Risto tukevat liiketoiminnan ja palvelun kehitystyötä sivutoimisesti. Palvelun kehitykseen, arvoverkon luomiseen ja myynnin avaamiseen on investoitu yhteensä yli 15 henkilötyövuotta. Katso www.oppi.fi / Tekijät (klikkaa kuvia). Katso LinkedIn-profiilit: Teemu, Jan, Risto.

Oppifi Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja on Ilkka Tiainen. Ilkalla on noin 20 vuoden työkokemus ja vahva teknologian ja kansainvälisen liiketoiminnan osaaminen. Ensimmäinen työantaja oli ABB. Toinen Nokia (Networks, Mobile Phones, Ventures ja NSN). Nyt Oppifi Oy. Ilkka on suorittanut sekä diplomi-insinöörin tutkinnon (1994, TKK) sekä valtiotieteen maisterin tutkinnon (1999, HY). Katso LinkedIn-profiili: Ilkka

Projektikohtaisin sopimuksin mukana on nyt noin 5 henkilöä.

Katso Oppifin liiketoiminnan kuvauksen sivut 12-17 täältä