Eigenkapital
Die Runde ist geschlossen

Höntsy - palloilun Elixia

Höntsy kaupallistaa joukkuepalloilun samaan tapaan kuin liikuntakeskukset ovat kaupallistaneet jumppatoiminnan. Valitse ohjelmasta haluamasi laji & aika ja tule pelaamaan - niin helppoa se on

Über uns
  • Idea syntyi oman tarpeen ja ulkomailla nähdyn yhdistelmänä n. vuonna 2009.
  • Perinteinen ajattelutapa on ollut, että tehdään tilat (halli) ensin ja palvelut sitten. Höntsy on pelkkä palvelu, mikä tekee siitä rahoituksellisesti kevyen.  
  • Yritys perustettiin loppukesästä 2010 ja ensimmäiset pelivuorot pelattiin 4.10.2010.
  • Perusidea toiminnassa on edelleen sama kuin suunnittelun alkuvaiheessa, mutta se on testauksen myötä jalostunut ja mukaan on tullut oheistoimintaa kuten julkista palvelutuotantoa.

Tuote on nyt hiottu huippukuntoon. Kysy vaikka asiakkailtamme - Osuma.fi:ssä heidän antamiensa arvioiden keskiarvo on (skaalalla 0-10) 9,9. Toimintamallit ovat selvillä, joten on aika laajentua ja ottaa yrityksenä seuraava askel. Tämän rahoituskierroksen avulla lähdemme skaalaamaan liiketoimintaa useisiin muihin kaupunkeihin ketjuperiaatteella. Tällä tavoin toiminta paitsi kasvaa, kääntyy merkittävästi voitolliseksi.

Tule mukaan kirjoittamaan Höntsyn tarinan seuraavaa sivua! Siinä kerrotaan ainakin siitä, miten koko Suomi oppi sanan "höntsy".

Huom. mikäli haluat tutustua meihin / asiaan tarkemmin, klikkaa liitetiedostoista auki "Perusteellisempi Pitch"!

Unsere Geschäfts- und Marktsituation

This pitch is in Finnish - however, there is a summary in English below. You can also contact us for additional information. 

  • Helposti palloilemaan! Asiakas valitsee viikko-ohjelmastamme haluamansa vuoron ja tulee paikalle – niin helppoa se on. Maksuvaihtoehtoina ovat kerta-, sarja- ja kausiliput.
  • Höntsy kaupallistaa joukkuepalloilun samalla tavalla kuin Elixia, GoGo ym. ovat tehneet jumpille. Tämä kuvaa markkinapotentiaaliamme: se on valtava. Pallopelit ovat yhtä suosittuja kuin kuntosaliharjoittelu, eikä yksityisiä palveluita lisäksemme ole.
  • Oy Höntsy Ab on ainutlaatuinen yritys sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. 
  • Tavoitteenamme on laajentua valtakunnalliseksi franchise-ketjuksi muutamassa vuodessa.
  • Palvelun tuottaminen on sitä kannattavampaa, mitä laajemmin sitä tuotetaan. Laajeneminen paitsi kasvattaa liikevaihtoa, myös parantaa tuottavuutta jatkuvasti kasvavassa määrin.
  • Konseptimme on varsin helposti monistettavissa uusille paikkakunnille emoyrityksen tuella, mutta riittävän uniikki, ettei kilpailijoiden ole helppo tunkeutua samoille markkinoille.

"Höntsy" on tamperetta ja tarkoittaa "leikkimielistä pallopeliä sattumanvaraisin joukkuein". Tarjoamme juuri tätä – toimintamme sisältö selviää parhaiten tutkailemalla viikko-ohjelmaamme. Henkilö valitsee siitä haluamansa vuoron ja tulee pelaamaan – ammattitaitoinen vetäjä myy/tarkistaa liput ja huolehtii pelien sujumisesta hyvässä hengessä. Asiakas maksaa kerta-, sarja- tai kausilipulla (ks. nykyinen hinnasto).

Elixia, GoGo ja muut yksityiset liikuntakeskukset ovat lyhyessä ajassa nousseet perinteisen ryhmäliikunnan valtiaiksi. Joukkuepalloilu on yhtä suosittu liikuntamuoto. Höntsyn lähtötilanne markkinoille on sama kuin kaikille tutuilla liikuntakeskuksilla 30 vuotta sitten.

Höntsyn helpoiten tavoitettava asiakassegmentti koostuu henkilöistä, jotka eivät juuri tällä hetkellä harrasta pallopelejä, koska siihen ei ole tarjolla helppoa vaihtoehtoa. Heidän reaktionsa Höntsyyn on: ”vihdoinkin tällainen palvelu”. Heitä ei tarvitse värvätä kilpailijalta vaan kotisohvalta tai lenkkipolulta. Elämänvaihe on useimmilla sellainen, että mielekkäästä harrastuksesta maksaminen ei ole ongelma.

Tällä hetkellä Höntsyllä ei ole suoranaisia kilpailjoita, jotka tarjoaisivat samaa tuotetta. Vahvuutemme on vuoroilla nopeasti syntyvä hyvä ryhmähenki - "höntsyhenki" - jossa eritasoiset pelurit otetaan tasapuolisesti huomioon ja kaikilla on hauskaa. 

Höntsyn ketjuyrittäjäksi on paljon tulijoita neljästä syystä: 1. Työn sisältö on äärimmäisen houkutteleva. 2. Alkupääomavaatimus on hyvin pieni. 3. Toimintamalli voidaan paketoida selkeiksi, maanläheisiksi ohjeiksi. 4. Näkyvyytemme netissä ja sosiaalisessa mediassa on erinomainen.  

Nyt laajennamme franchise-ketjuksi, johon haetaan kumppaniyrittäjiä Suomen kaupungeista. Näin saamme useamman toimipaikan jakamaan ketjun yhteisiä kuluja, jotka kuitenkaan eivät nykyisestä laajenemalla juuri kasva. Emoyritys saa luonnollisesti franchise-tuloja jokaisesta uudesta toimipaikasta.

Tällä mallilla saadaan emoyritys Oy Höntsy Ab:lle suhteessa pienemmät menot ja selvästi suuremmat tulot, mikä tekee toiminnasta selvästi voitollista. Samalla koko Suomi oppii höntsäämään. 

Höntsy kuuluu kaikille! Höntsääminen on ihmisoikeus! Tarkemmin yrityksemme missiosta ks. Höntsymanifesti.

Huom. mikäli haluat tutustua meihin / asiaan tarkemmin, klikkaa liitetiedostoista auki "Perusteellisempi Pitch"!

English Summary

Höntsy – the Elixia of Ballgames

Höntsy Ltd is a company that provides an easy opportunity for everyone to play team sports. No commitment necessary, no previous skills or fitness required. You don’t need a team. Check out our schedule online, pick a sport & time that suites you and come. It’s that easy!

Fitness centres such as Elixia and GoGo have effectively commercialised traditional group fitness (aerobics, dance, etc.) in a relatively short time. We aim to do the same to the sport of playing ball. Ballgames such as football, basketball, volleyball, floorball, ice hockey, etc. are at least as popular in Finland as traditional group fitness, but businesses providing these sports to individuals do not exist – apart from us.

We started with a very small capital in 2010. With hard work, we can now claim to be a major player in our town Tampere. We are close to break-even level but have not yet reached above it. Apart from the weekly schedule that is open for everybody, we produce tournaments for firms and afternoon clubs for school children.

Our plan is to start a franchise and become national in the next few years. To do that we need capital, which we are now raising via Invesdor. We will finalize the franchise concept during the 2013-14 season and start looking for suitable parterns. The first new franchise businesses in our chain can start during 2014.

Our first few years have been a good way to test our product. It is now in great shape – ask our customers, their evaluation of us has been 9.9 on a scale from 0 to 10 (in www.osuma.fi).

Becoming a franchise will not only allow us to increase our revenue. We will also get more businesses to pay for our joint expenses, which will only grow slightly. On top of that we will of course also receive franchise payments from each new location. This will increase our profit marginal greatly. 

 

Unser Team

Unser Team

Höntsyn ilosanomaa levittämässä on yrittäjä Ilkka Virjo. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri (sosiologia), ja ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän ehti työskennellä n. 10 vuotta Tampereen yliopistossa työvoimapolitiikan tutkijana. 

Muu Höntsyn henkilökunta koostuu rautaisista liikunta-alan ammattilaisista. Tällä hetkellä meillä on kaksi Höntsypäällikköä: Toni Säkkinen ja Jussi Pentti.

Lisäksi moni tekee meille töitä satunnaisemmin - kyseessähän on mitä työvoimavaltaisin ala. Höntsyn kasvu tarkoittaa myös työllisyyden kasvua. Pyrimme olemaan hyvä ja reilu työnantaja.